Siguranta si securitate

Singura masina premiata cu patru trofee
Euro NCAP pentru siguranta

Ford Focus este prima masina premiata cu patru trofee Euro NCAP – Advanced Safety Rewards. Acestea sunt menite sa recompenseze tehnologiile inovatoare in domeniul sigurantei auto. Tehnologiile castigatoare, din echiparea modelului Focus, sunt Sistemul de Avertizare a Soferului, Sistemul de Avertizare Frontala (care este o componenta a Pilotului Automat Adaptiv), sistemul Active City Stop si Sistemul de Asistenta la Pastrarea Benzii.
De asemenea, Focus a fost considerat ‘Best in Class’ (cel mai bun model din clasa sa) in categoria ‘Masini de familie de clasa mica’, dupa ce a obtinut un scor de 5 stele la simularile de accident si a avut scoruri foarte bune in patru domenii esentiale: ocupanti adulti, ocupanti minori, pietoni si masuri de asistenta pentru siguranta.
Afla mai multe despre gama de dotarii care fac din Focus o masina si mai sigura si care te pot ajuta si pe tine sa conduci mai in siguranta.

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Premii Euro NCAP Advanced, pentru siguranta ta

Sistemul de oprire activa, precum si cele de mentinere a benzii de rulare, de avertizare a soferului si de avertizare privind obstacolele din fata au castigat, fiecare, cate un premiu Euro NCAP Advanced – cea mai mare distinctie acordata de Organizatia Independenta pentru Siguranta din Europa. Aceasta recunoastere este acordata doar celor mai avansate tehnologii auto menite sa evite accidentele si sa minimizeze efectele negative din timpul si de dupa un accident. Mai mult, faptul ca gama Ford a castigat un total de 7 premii Euro NCAP Advanced pentru inovatii menite sa te protejeze este o dovada a angajamentului asumat de Ford cu privire la siguranta ta.

Evita coliziunile la viteze reduse

Tehnologia inovatoare „Oprire activa in oras” il ajuta pe sofer sa evite coliziunile in trafic lent si la viteze de pana la 50 km/h. Asistenta este oferita continuu, sistemul masurand distanta pana la vehiculul din fata, cand acesta se afla in apropiere. Daca sistemul detecteaza ca vehiculul din fata a incetinit in mod neasteptat, va actiona franele automat.

Sisteme coordonate de siguranta, care se activeaza intr-o fractiune de secunda

Ford Focus este echipat cu un avansat Sistem inteligent de protectie (IPS), care coordoneaza mai multe sisteme de siguranta pentru a proteja atat soferul, cat si pasagerii.
Caroseria rigida, proiectata pentru a absorbi socurile, este produsa dintr-un otel performant, rezistent la tensiuni mari. La aceasta se adauga o serie de airbaguri pentru protejarea pasagerilor si a soferului, precum si o coloana de directie si pedale care se pliaza in directia opusa soferului, reducand riscul de ranire in cazul unui accident.

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.

Sistemul de avertizare pentru centura ofera o siguranta mai mare

Aceasta caracteristica te ajuta sa veghezi asupra sigurantei pasagerilor din spate atunci cand te deplasezi. Sistemul ofera o avertizare vizuala si sonora daca pasagerii de pe oricare scaun nu au centura de siguranta pusa.

Sisteme avansate pentru o franare mai controlata

Sistemul de franare cu anti-blocare roti (ABS) si distributia electronica a fortei de franare se combina pentru a asigura o franare mai bine controlata.

Doriți mai multe detalii despre autovehiculele Ford ? Contactați-ne 

Termeni si conditii

Imaginile si informatiile prezentate pe acest site sunt oferite cu titlu informativ. Este posibil ca imaginile sa nu infatiseze exclusiv specificatii disponibile in Europa si/sau in Romania. Culorile pot diferi, in realitate, in functie de ecranul calculatorului sau dispozitivului mobil. Anumite accesorii si/sau optionale pot fi disponibile contra cost.

Politica Ford este una de dezvoltare continua a produselor. Ne rezervam dreptul de a modifica, in orice moment, specificatiile, culorile, modelele si elementele ilustrate si descrise pe acest site, cu respectarea prevederilor legale.

 
  • [*]

    Asistenta de urgenta Ford este disponibila in peste 40 de tari din Europa. Aceasta caracteristica functioneaza cand este conectata cu un telefon mobil compatibil pe care il ai la tine, in momentul in care un airbag e declansat (cu exceptia airbagurilor pentru genunchi) sau cand un senzor care inregistreaza o coliziune, intrerupe pompa de combustibil. Asistenta de urgenta nu este acceptata in toate limbile europene.